Det er lidt af en jungle at starte som selvstændig.
Der er mange programmer og værktøjer at sætte sig ind i.
Jeg får mange af de samme spørgsmål af mine kunder; derfor har jeg samlet en liste, som gerne skulle gøre det overskueligt for dig, at finde dine favoritter.
Med sammenlagt 7+ års erfaring som selvstændig, har jeg fået favoritter i alt fra bogføringsværktøj, webhotel til fotograf. Jeg håber, at du kan bruge denne liste, så du undgår at skulle bruge mange timer på research.
Det er vigtigt for mig, at jeg har så få platforme at holde styr på så muligt.
Listen er hele tiden under udvikling. Lad mig høre, om der er noget du mangler på listen.

Hjemmeside

Jeg køber web-hotel og domæne gennem Simply. Det er super billigt, de har god support og virker bare. Derfor anbefaler jeg også alle mine kunder, at hoste gennem Simply:

  • Web-hotel: Simply (få 3 måneder gratis via linket eller brug koden 2AYFGE)

Jeg designer hjemmesider for mine kunder i WordPress med temaet Divi: 

  • CMS-system til hjemmesidebygning: WordPress.org (køb webhotel hos Simply og brug 1-click installation for at downloade WordPress)
  • WordPress-tema: Divi fra Elegant Themes
  • Til tekniske udfordringer og vedligeholdelse af website: Bo fra Balonline

Økonomi

  • Bogføring og fakturering: Dinero
  • Erhvervskonto: En erhvervskonto kan hurtigt blive dyrt i oprettelsesgebyr og andre gebyrer, hvis du vælger en af de store banker (Danske Bank, Nordea osv.) Jeg vil anbefale at kigge på de mindre banker, andelskasser og andelsbanker. Jeg har Sparekassen Kronjylland. Jeg har ikke betalt oprettelsesgebyr og betaler “kun” kortgebyr og forsikring (som er et lovkrav). Det løber op på omkring 1.000 kr. om året i alt.

E-mailmarketing

Planlægning af indhold til sociale medier

Planlægning

Foruden kalenderen på computer og mobil (Mac), bruger jeg en fysisk kalender:

Fotograf

  • Alle mine billeder er taget af Puk Damgaard ved Female Branding. Puk er virkelig dygtig, nede på jorden, god til at fange dit brand og skaber lyse, feminine billeder – hvilket jeg elsker!

Video og lyd

Når jeg laver video guides til kunder eller materiale til mit forløb, optager jeg min skærm med Quick Time Player. Jeg laver præsentationerne i Google Sheets (jeg er generelt glad for Google Drev og bruger det til mange formål i min virksomhed).

Jeg bruger Quick Time Player til al optagelse af lyd; også til at optage mine telefon sessioner.

Jeg redigerer video i iMovie.

Begge programmer ligger gratis på en Apple-computer og er nemme at gå til.

Til redigering af lyd og for at få den bedste lydkvalitet, bliver mine videoer og lydfiler redigeret af Anders Petersen fra Neighborhood Studio.

Platform til online forløb

Mit online forløb ligger her på min hjemmeside; i WordPress. Det giver uanede muligheder og er i samme farver og udtryk, som resten af mit brandunivers – og det elsker jeg. Du får tildelt et login, når du tilmelder dig forløbet.

På forløbet bruger jeg Google Meet til strategisessioner og Calendly til kalendersystem, når du booker en afklaringssamtale. Alt sammen med gratis versionerne, ligesom det ikke koster mig noget at have materialet liggende her på hjemmesiden.

Jeg bruger i øvrigt dette værktøj til dine PDF’er, så mine kunder kan skrive direkte i PDF’erne.

Human Design charts

Jeg bruger Genetic Matrix til at slå Human Design charts op. Her kan du se avancerede Human Design, Gene Keys og astrologiske charts. Eksempelvis dine Hidden gates, design og personlighedsside, connection charts og meget mere.

Blogindlægget indeholder affiliate links til Simply, MailerLite og Genetic Matrix som betyder, at jeg får en lille andel af salget.

 

Hvilke favoritter har du som selvstændig?